Tri godine nakon što se ideja o osnivanju Co-Working prostora u Zaječaru javila TOC timu, i godinu dana od početka radova, Zaječar je dobio prvi takav multifunskcionalan prostor. Prostor za POMAK, kako nosi naziv ovaj Co-Working predstavlja prostor za zajedničko delovanje mladih kreativnih ljudi, freelancera – honoraraca, samozaposlenih radnika i mladih preduzetnika koji su do sada radili od kuće ili po kafićima, jer nisu imali adekvatan poslovni prostor za rad.

U svetu je već 10-ak godina prisutan model kreativne i interaktivne saradnje u prostorima u kojima frilenseri i mladi preduzetnici rade zajedno na principima kolaboracije, otvorenosti za rad i saradnje, obostrane održivosti sopstvenih poslova i samog prostora u kojem rade. I na Zaječar je doašo red da dobije jedan takav prostor i pruži mladim nezaposlenim ili samozaposlenim ljudima i mladim preduzetnicima adekvatan prostor za rad i napedak njihovog posla.

Na svečanom otvaranju kome su prisustvovali TOC-ovi saradnici, partneri, donatori, predstavnici grada Zaječara i opštine Bor, prisutnima su se obratili Vjekoslav Vuković, u ime Trag fondacije, koja je i prva finansijski podržala otvaranje Prostora za POMAK , kroz program Uspešni fundraising, a zatim i Milena Blagojević u ime Razvojne agencije Srbije, koja je podržala projekat Prostor za POMAK, koji je TOC realizovao kao konzorcijum sa PKS – Regionalnom privrednom komorom Zaječar. Zvanicama se u ime TOC tima obratimo Goran Radisavljević, izvršni direktor TOC-a, a može se slobodno reći i neko ko je doneo ideju o Co-Workingu u TOC tim.

Tokom svog izlaganja, direktor TOC-a naveo je da je ovo prostor namenjen gradu, namenjen mladim ljudima, koji će zbog finansijske održivosti samog prostora, ali i TOC-a biti izdavan po, za Zaječar, prihvatljivim cenama. Prostor za POMAK će svojim stanarima, ali i drugim korisnicima pružati pored radnog mesta i podsticajno okruženje, mentorsku podršku, obuke koje će im pomoći u razvijanju biznisa, prodaji proizvoda itd.

Ovaj prostor, koji se pruža na 220 m2 osim što je namenjen mladim preduzetnicima, namenjen je i nevladinom i biznis sektoru, koji takođe mogu da koriste usluge ovog prostora za potrebe organizovanja seminara, konferencija do 60 gostiju, konferencija za štampu, treninga, prezentacija i sl.

Veliko je zadovoljstvo TOC tima što je ovom značajnom događaju prisustvovao veliki broj partnera i saradnika, sa kojima će TOC i kroz svoje redovne aktivnosti, ali i kroz Prostor za POMAk nastaviti i dodatno produbiti saradnju.

Uskoro će biti raspisan i poziv za prve stanare Prostora za POMAK, za 10 radnih mesta, namenjenih kreativcima, mladim ljudima koji žele da se samozaposle ili razviju već postojeći posao, rade preko interneta, a kojima će tim TOC-a prožiti administrativnu i tehničku podršku.

O događaju u medijima:

Istočne vesti: ZAJEČAR: OTVOREN PRVI CO-WORKING PROSTOR – FOTO

Radio Magnum: Zaječar dobio PROSTOR ZA POMAK!