U Zaječaru je održan besplatan seminar “Trudnoća je dar “koji predvode poznata lica RTS-a, glumice Kristina Radenković i Zaječarka Marija Veljković. Interesovanje je bilo veliko.

Voditeljke popularnog kviza “Slagalica”, Kristina Radenković i Marija Veljković, osnovale su “jutjub” kanal “Trudnoća je dar”, koji je nastao kao priručnik za buduće mame. Nakon što je ovaj kanal dostigao skoro pola miliona pregleda i što se više od 12.000 mama priključilo Fejsbuk stranici koja nosi isti naziv, Kristina i Marija su odlučile da pokrenu lično upoznavanje sa budućim mamama, kroz besplatne seminare  “Trudnoća je dar.

Na ovakvim seminarima, razmenuju iskustva sa mnogim ženama i budućim mamama, koje ovom prilikom  nauče važne stvari od stručnjaka,a tako je bilo i u Zaječaru istakla je Marija Veljković.

Tokom ovog seminara, buduće mame su  imale priliku da slušaju izlaganja stručnih predavača, Dr Ivana Čikarića ginekologa akušera, Dr Nenada Uroševića anesteziologa, dok je u okviru Philips Avent radionice o dojenju,  o toj temi, govorila Slađana Crvenkop viša medicinska sestra. Mi kao organizatori smo se potrudili da ovom prilikom damo odgovore trudnicama na najčešće postavljana pitanja i dileme u trudnoći,rekla je Kristina Radenković.

Ovaj seminar je održan u Prostoru za Pomak u Zaječaru.

Izvorna fest: fira.rs