U petak 21. februara 2020. godine prvu obuku za preduzetnike u okviru projekta POMAK Transformera održala je Sonja Dakić – Živi Radi Voli, iskusna preduzetnica i biznis mentorka, životno motivisana za rad i razvoj društvenog preduzetništva.
Ova obuka bila je posvećena temi business canvas modelovanja, a mnogi preduzetnici, učesnici projekta POMAK transformer su se prvi put susreli sa ovakvim planiranjem.

Sonja Dakić, predavač sa prve obuke od 2015. godine aktivna je kao mentor i biznis konsultant u više programa: Superste Erste banka, Social Impact Award, Podeli znanje, Smart kolektiv, UNDP, OEBS, Brodoto, CDOP, GIZ YEP, Cherie Blair fondacija, Fondacija Divac. 2018. godine pokrenula sopstveni mentorski program Živi*Radi*Voli u saradnji sa ICT HUB-om u Beogradu.

Pre same obuke, Ivana Damnjanović, menadžerka projekta, prezentovala je koncept POMAK transformer projekta. Učesnicima je predstavljeno koje će obuke proći i u kom periodu, kako će izgledati proces selekcije nakon završenih svih 8 obuka, kao i šta će im sve doneti mentorski program koji će uslediti.

Druga obuka koja sledi biće održana na temu digitalnog marketinga, a predavač će biti Marija Janjuš.

Projekat POMAK transformer realizuje Timočki Omladinski Centar u partnerstvu sa Dizajn inkubatorom Nova Iskra, a uz podršku Evropske unije u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, u okviru programa EU PRO – Evropski Progres.