Timočki omladinski centar – TOC održaće od 22. do 25. januara 2014. godine u Hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru, Konferenciju o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu mladih „Pomak“.

Ideja projekata je da na originalan, kreativan i dinamičan način pospeši proaktivnost mladih i OCD-a, i osnaži ih za pokretanje inicijativa za poboljšanje socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih u Srbiji, kroz: produkacija dokumentarnog filma, poblikaciju priručnika, organizaciju konferencije, pokretanje Internet portala i mobilne aplikacije.

Nacioanlne konferencije o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu „Pomak“, ujednoj je i završna aktivnost istoimenog projekta. Na njoj se očekuje učešće preko 80 mladih iz Cele Srbije.

U toku tri rada dana Konferencije, mladi će imaće priliku da čuju iskustva preko 20 predavača, stručnjaka iz cele Srbije, ali i Makedonije, iz pomenutih oblasti, kao i da saznaju primere dobre prakse mladih ljudi koji su razvili svoja socijalna perduzeća, kako ona posluju, šta su to prostori za lreativno delovanje, tj. Biznis inkubator centri kreativnih industrija i na kom principu oni, te kako da mladi postanu deo toga.

Konferenciju će, u petak 23. januara 2014. godine, otvoriti državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, gospodin Nenad Borovčanin, predsednik Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije, gospodin Marjan Cvetković i izvršni direktor Timočkog omladinskog centra, gospodin Goran Radisavljević.

Timočki omladinski centar – TOC, u 2014. godini započeo je realizaciju projekta „Pomak“ u partnerstvu sa Krovnom organizacjom mladih Srbije. Projekat je finansiran od strane Minnistarstva omladine i sporta Republike Srbije.