Udruženje Manifesto iz Knjaževca u saradnji sa organizacijama NVO Green Life iz Crne Gore i Ecotourism 2016 iz Severne Makedonije realizuje projekat pod nazivom “Heritage Walks & Talks”. Ovaj projekat je finansijski podržan od strane Regionalnog saveta za saradnju u okviru programa “Podrška implementaciji RCC Triple-P turizma u jugoistonoj Evropi: Radni program za promociju, politiku i pilot projekte“. Cilj projekta jeste bolja valorizacija kulturnog i turističkog nasleđa koje je skriveno i često zaboravljeno. Aktivnosti u okviru ovog projekta usmerene su na šetnju kroz nasleđe propraćenu odgovarajućom pričom, koja služi kao svojevrsni vodič kroz lokacije širom regiona: Barutana kod Podgorice i Svač kod Ulcinja, Spomenik nepobeđenima kod Prilepa i stari grad Ohrid, Lepenski Vir, Felix Romulijana, Bubanj u Nišu i Spomen park u Leskovcu.

U okviru ovog projekta, 19.06.2020. godine u Prostoru za Pomak u Zaječaru, realizuje se radionica o predstavljanju ideje za šetnju kroz nasleđe, podržanu novim kulturno-turističkim proizvodom Heritage Walk (Šetnja kroz nasleđe). Radionica počinje u 13 časova i trajaće do 15h.

Planirani program rada na radionici je sledeći:

– Prezentacija projekta, Ivan Svetozarević

– Prezentacija koncepta šetnje kroz nasleđe, Dejan Zagorac

– Diskusija o daljim aktivnostima, sugestije i iskustva

 

Zbog ogrnaičenog broja mesta usled važećih mera Vlade Srbije o okupljanju u zatvorenim prostorima, a radi prevencije zaražavanja od virusa Covid19, neophodne su prijave za prisustvo događaju, a svoje mesto možete rezervisati slanjem imena i prezimena i kontakt telefona na mail konkurs@toc.rs