Opšti cilj projekta: Unapređeni razvoj preduzetništva, zapošljivosti i uslova za zapošljavanje mladih kroz formiranje modernog kreativnog prostora za zajedničko delovanje i pružanje usluga poslovne inkubacije i preduzetničke inicijative.

Specifični cilj projekta: Uspostavljanje modernog kreativnog prostora za zajedničko delovanje koji predstavlja multidisciplinarnu platformu koja podstiče razvoj kreativne ekonomije, pruža usluge poslovne inkubacije i uspostavlja dijalog između savremenih tendencija i na taj način pospešuje i unapređuje preduzetništvo, zapošljivost i uslova za zapošljavanje mladih.

Kratak opis projekta: Ovim projektom pružamo mogućnost mladima u zaječarskom i borskom okrugu da korišćenjem prostora za zajedničko delovanje rade na svom osnaživanju i jačanju kapaciteta kao i da razvijaju i unapređuju svoje preduzetničke ideje i samim tim rade na svom samozapošljavanju u sektoru kreativnih industrija.

Takođe se među mladima tokom „POMAK konferencije o frilensingu“ promoviše se važnost digitalnih veština i imaju priliku da saznaju praktična iskustva kako bi poboljšali mogućnost zaposlenja ili samozaposlenja u oblasti IKT.

Kroz saradnju sa NBS nastavićemo program edukacije mladih o finansijskoj pismenosti i upravljanju novca što im kasnije može pomoći ukoliko odluče da se bave preduzetništvom.

Period realizacije: 22.05.2017 – 31.01.2017.

Nosila projekta:Timočki omladinski centar

Partneri:DELI prostor, WebDan, ZA Media

Donator:Ministarstvo omladine i sporta