DOPUNA VESTI: Prezentacija o 100 godina diplomatskih i kulturnih odnosa SAD i Srbije pomera se za sutra, četvrtak 22. februar u 13h. Izvinjavamo se i zahvaljujemo na razumevanju.

U Prostoru za POMAK u sredu 21. februara 2018. godine, u 13 časova, biće održana prezentacija u okviru projekta „SAD i Srbija 1918 – 2018 diplomatski i kulturni odnosi“.

Prezentaciju će održati Bora Dimitrijević ko-autor projekta, a za dizajn prezentacije bila je zadužena Adrijana Maksimović.

Istog dana u Istorijskom arhivu Timočke krajine biće otvorena i izložba u okviru pomenutog projekta, koju će otvoriti ataše za kulturu ambasade Sjednjenih Američkih Država u Srbiji, Erika Kin.

Projekat „SAD – SRBIJA 1918-2018, diplomatski i kulturni odnosi”, je koautorski rad g-dina Bore Dimitrijevića iz Zaječara, i g-dina Miladina Miloševića iz Beograda, i govori o dešavanjima na diplomatskom i kulturnom planu između dve države u navedenom periodu. Cilj je da se novim generacijama što više približe srpsko – američki odnosi. Zamišljeno je, da izložba sa prezentacijom obiđe 16 gradova Srbije, počev od Zaječara.