Iako je pet puta skuplje pridobiti novog kupca nego zadržati starog, prosečan biznis u toku godine izgubi više od 70% postojecih mušterija. Dvočasovna interaktivna radionica ponudiće odgovore na pitanja zašto kupci odlaze i kako ih zadržati, ali i privući nove.

O Predavanju

Nekada se kvalitetan odnos sa kupcima ostvarivao kroz repetitivnu kupovinu na istom mestu, što je za posledicu imalo da je prodavac kroz vreme razvijao personalizovani odnos sa kupcima.

Danas, kada se prodaja seli na Internet i u šoping centre sa velikom fluktuacijom ljudi, i kada se navike i potrebe potrošača konstantno menjaju, neophodno je kupca postaviti u centar poslovnog modela i fokusirati se na njegovo zadovoljstvo.

Predavanje ce vam približiti alat koji malo ko uspešno koristi – Customer Journey Map (mapiranje korisničkog putovanja). Customer Journey predstavlja put koji klijent prelazi od istraživanja, preko komuniciranja, odlučivanja i uspostavljanja odnosa sa kompanijom, do same kupovine.

Cilj predavanja je da, kroz primere dobrih i loših praksi u radu sa kupcima, napravite korisničko iskustvo koje će od potencijalnog kupca napraviti vernu mušteriju ali i budućeg ambasadora vašeg brenda.

Predavanje će se fokusirati na najbitnije element mape korisničkog putovanja. Neke od tema kojima ćemo se baviti su: kreiranje i praćenje „savršenog“ kupca, analiza interakcije kupca sa brendom, ilustracija emocija, najbolji alati za kreiranje mape, primeri iz prakse, B2B vs B2C mape, itd.

ICT Hub u saradnji sa partnerima, organizuje radionice digitalne transformacije u sklopu projekta „Playground of Innovation” koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID).

OKVIRNI PROGRAM

O predavaču

Luka Prišunjak je iz građevinske industrije prešao u startup svet i bavi se validacijom biznis ideja i pomaže kompanija da otvore nova tržišta i nađu nove kupce. Poslednje tri godine radi za Swisscontact na projektu koji razvija domaću startup zajednicu u sklopu kog je imao priliku da radi sa preko 200 firmi iz gotovo svih industrija. Njegov fokus je Customer Development, koji predstavlja nacin na koji validirate poslovnu ideju i dođete do prvih klijenata. Ova metologija je postala standard kako u malim startap timovima tako i u velikim korporacijama. Za više informacija možete posetiti njegov Linkedin profil klikom OVDE.

Kome je predavanje namenjeno:

Predavanje je namenjeno vlasnicima, ali i zaposlenima koji žele da razumeju interakcije koje mušterija ima sa njihovim brendom, ali i da otkriju kako iste unaprediti.

Ucešce je potpuno besplatno!

Predavanje u Zajecaru će se održati u petak, 1.7.2019., sa početkom u 18:00h u Prostoru za POMAK koji se nalazi na adresi Generala Gambete 44, Zaječar.

Svoj dolazak možete potvrditi putem online prijave preko OVOG LINKA. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese vojin.nikolic@icthub.rs ili putem telefona +381 11 411 8881.