Upućujemo Vam poziv za učešće na okruglom stolu „Dan odgovorne Javne uprave “, koji će se održati u utorak 28. novembra 2017. godine u „Prostoru za POMAK“  u Zaječaru (ul. Generala Gambete br. 44, 8. sprat).

“Dan odgovorne javne uprave” osmišljen je kroz dve panel diskusije.

Prva panel diskusija (od 11h – 12 :30h) biće posvećena kampanji “Ja u centru pažnje”, koja je deo projekta “Partnerstvom do dobre JAvne uprave”, koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike, uz finasijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj. Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta javnih usluga koje se finansiraju novcem poreskih obveznika. S tim u vezi u sklopu prve panel diskusije biće prezentovani rezultati istraživanja zadovoljstva građana uslugama u zdravstvu, policijskoj i školskoj upravi, kao i predstavljanje metoda pobojšanja rada u reformi javne uprave.

Druga panel diskusija (od 12:45h – 14h) biće posvećena učešću građana u formiranju lokalnih budžeta, gde će svoje rezultate i zapažanja na ovom polju, kroz projekat “Mediji, lokalna samouprava i organizacije civilnog društva za odgovorne javne finasije”, podeliti predstavnici Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Teme reforme javne urave, kao i učestvovanje građana u kreiranju lokalnih budzeta prepoznate su kao suštinske u kreiranju stabilnog i otvorenog demokratskog društva.

Za sve dodatne infromacije možete se obratiti koordinatoru projektnih aktivnosti, Milanu Stanojeviću, na e-mail office@toc.rs.