Šta je uopšte Resurs kafe?

Resurs kafe je događaj na kome ćemo ugostiti do 25 ljudi iz civilnog sektora, koji će u neformalnoj atmosferi imati priliku da pričaju, dele iskustva i uče jedni od drugih. Ovaj događaj namenjen je pre svega omladinskim organizacijama i organizacijama koje rade sa mladima, ali i drugim zainteresovanim stranama.

Opens 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad i Timočki omladinski centar organizuju resurs kafe o programu Kreativna Evropa u Zaječaru, 11. juna u 17h.

Program Kreativna Evropa podržava ostvarivanje evropske saradnje, inicijative prevođenja i promocije književnih dela evropskih autora u Evropskoj uniji i šire, osnivanje mreža koje omogućavaju konkurentnost i međunarodnu delatnost kulturnog i kreativnog sektora, kao i osnivanje platformi za promociju mladih talenata, njihovih dela i projekata.

U okviru događaja, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija govoriće o konkursu za evropske saradnje i konkursu za mobilnost umetnika i profesionalaca u kulturi koji su prilika za finansiranje partnerskih i pojedinačnih projekata mladih i organizacija za mlade.

Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa, oformljeno u okviru Ministarstva kulture, namenjen organizacijama koje rade u polju kulture i umetnosti – muzejima, arhivima, galerijama, kulturnim centrima, univerzitetima i naučnim centrima, organizacijama civilnog društva, udruženjima umetnika, pozorištima, umetničkim kolektivima koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa.

Novi Sad je u 2019. Godini poneo titulu Omladinske prestonice Evrope, a OPENS kao savez udruženja koje sprovodi aktivnosti u okviru ove inicijative, tokom cele godine organizuje aktivnosti koje podstiču aktivno učešće mladih u društvu.

Zašto radimo Resurs kafe?

Ove godine OPNES organizuje 5 Resurs kafea u 5 gradova Srbije. Resurs kafe je najava velikog fundraising kongresa OPENS FundCon 2019, a ujedno i zaseban događaj tokom koga se razgovara o fundraising temama ali u neformalnijoj atmosferi.

Upravo je i koncept rada Prostora za POMAK predstavljen na prvom Resurs kafeu koji je održan u Beogradu, marta meseca 2019. godine.

Kako da se prijavite?

Broj učesnika je ograničen na 25, a možete se prijaviti popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.

Za prijavljene učesnike iz zaječarskog,borskog, braničevskog, pomoravskog, nišavskog i pirotskog okruga postoji mogućnost refundacije putnih troškova u visini povratne autobuske karte do utroška planiranih sredstava.

Za više informacija obratiti se na program@opens2019.rs