Timočki Omladinski Centar organizovaće obuku na temu agilnog poslovanja u četvrtak 5. decembra 2019. godine u 17h. Obuka će biti relizovana u okviru projekta  Osnaži se, pokreni se! koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

O temi:

Postoji više definicija o tome šta je agilno poslovanje. Negde ćete čuti da se radi o novom načinu organizacije rada, ali to baš i nije ispravno jer je u prinicipu više reč o promeni načinu razmišlajnja, te prilagođavanju novom digitalnom i nepredvidivom dobu. Agilno je primenjivo u maltene svi sferama života, od biznisa, zdravstva, obrazovanja, kulture do politike gde je zbog prolagođavanja novom dobu neophodno menjati način razmišljanja, organizovanja i rada.

Agilni proces da proizvode imamo na tržištu i pre njihovog konačnog oblika, odnosno da ih plasiramo u osnovnom, početnom obliku. Zatim da nakon testiranja i dobijanja povratnih informacija radimo na ispravljanju nedostataka i doradi proizvoda, te ih ponovo plasiramo na tržištu, te tako u cikličnim procesima sve dok ne dođemo do konačnog proizvoda koji će zaista imati uspeh na tržištu. Agilna metodologija u prinicipu se najviše primenjuje na proizvodima za koje nismo sigurni kako će izgledati kao konačni proizvod, te kroz razgovore sa klijentima radimo na razvijanju proizvoda do njegovog konačnog oblika.

Sve češće kada je u pitanju unapređenje poslovanja možemo čuti termin agilno. Uporedo sa sve većom potražnjom za agilnim poslovima i kompetencijama, raste i potreba da se bolje objasni o čemu se tačno radi.

Radionica je namenjena svima koji su zainteresovani da sistematično sagledaju mogućnosti primene agilnih metodologija i Scruma, odnosno naprave prve korake u edukaciji i ka novim karijernim mogućnostima.

Tokom ove interaktivne radionice, upoznaćete Agilno i Scrum i razumeti zašto uzimaju toliki primat, gde su sve i koliko zastupljeni, provežbaćete sve Scrum uloge u razvojnom timu.
Razumećete tačno kako Scrum “radi”.

Kako da se prijavite:

Prijavite se popunjavanjem prijavnog formulara do 4. decembra 2019. godine do 16h.

Odabrane učesnike kontaktiraćemo u sredu 4. decembra 2019. godine putem mail-a koje su ostavili u prijavnom formularu.

Kada i gde će biti održana obuka:

Obuka o agilnom poslovanju biće održana 5. decembra 2019. godine u Prostoru za POMAK u Zaječaru (Generala Gambete 44, 8. sprat).

Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate kancelariju TOC-a na telefon 069 444 1091 ili  e-mail office@toc.rs .

O treneru:

Kao Product Owner pridružuje se timu Agile Humans. Asistira Jasmini Nikolić u držanju sertifikovanih Foundation, Scrum Master i Product Owner treninga.

Rođen u preduzetničkoj porodici, svoje prvo radno iskustvo stiče u porodičnoj kompaniji Biomelem. Diplomira Menažment na FON-u. U toku studija se interesuje za BI (Business Intelligence) i stiče znanje iz oblasti analitike.

U Belgijskom startapu, koji se bavi neuromarketinškim istraživanjima, radio je kao Data Project Manager. Kao član tima, učestvovao je na mnogobrojnim UX research projektima, od kojih jedan osvaja prestižnu Quirks nagradu za najbolji globalni market research projekat. U ovoj kompaniji upoznao je sve timove sa Agilnim principima, dobrim praksama i stvorio Agile Leadership tim.
Aktivno učestvuje u Agilnoj zajednici Srbije.