U Velikoj sali Prostora za POMAK u četvrtak, 6. septembra, sa početkom u 19 časova, biće održano predavanje na temu Rad putem interneta, mogućnosti i saveti.

U vreme kada svi govore o tome kako je posao teško naći i zaposliti se na nekom „redovnom“ radnom mestu, sve više ljudi shvata da postoji i svetsko tržište na kojem mogu da rade i obezbede sebi prihode ne ograničavajući se na to gde se nalaze i kojih prilika ima u njihovom okruženju. Na ovom predavanju će biti reči o tome šta znači raditi putem interneta, kako tražiti posao, kakvih sve poslova ima i generalno koje su prednosti i mane freelance poslovanja. Takođe, biće tu saveta oko toga kako se usavršavati, učiti i steći znanje potrebno da bi mogli raditi na ovaj način. Bitno je napomenuti da slično i preduzetništvu ovakav način rada zavisi od volje i vremena koje želimo uložiti u sebe, kao i da ništa ne pada sa neba – koliko ima više prilika na svetskom tržištu posla toliko ima i više konkurencije, ali željom i voljom da se uči i pre svega radi sve je moguće.

Predavač:
Željko Crnjaković je osnivač i vlasnik agencije za digitalni sadržaj Solutium, kao i koordinator InfostudHub-a i Startit Centra Subotica. Tokom poslednjih pet godina radio je putem interneta prvo kao freelancer, onda kao zaposleni u digitalnoj kompaniji i sada kao preduzetnik, ostavljajući redovan posao zarad upuštanja u poslovanje putem interneta. U svom radu, uvek je radio na razvijanju IT zajednice u Subotici, coworking konceptu i širenju znanja o internet poslovanju i preduzetništvu.

Ovaj MeetUp realizuje Timočki Omladinski Centar u okviru projekta POMAK zajednica, podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.