U subotu, 4. maja 2019. godine, u 17 časova, Prostor za POMAK ugostiće Minu Stefanović, predstavnicu Protok podcasta koji je pobednik je u kategoriji podkasta na Media Jam hakatonu, koji je organizovan u okviru USAID projekta jačanja okruženja za održivost medija.

Na meetupu ćemo pričati o podcastu kao mediju ali i njegovom potencijaju za preduzetnike i freelancere, i kako mogu da iskoriste audio i video formu da daju vrednost zajednici i povećaju svoju vidljivost kod potencijalnih kupaca i klijenata. Protok podcast odneo je prvo mesto na hakaton koji je održan u Beogradu aprila. Podrška kroz program koju Protok dobija podrazumeva tromesečno mentorstvo u Hubu i prostor za snimanje i rad, kao i putovanje na Podcast Day u London juna, gde će se tim upoznati sa dobrim praksama i primerima kako funkcionišu svetski podcasti.

Protok podcast je nastao kao deo grupe entuzijasta iz kompanije HTEC Group i bavi se temama kako tehnologija i biznis utiču na naše društvo i na naše svakodnevne živote. Iza sebe već imaju desetinu epizoda na teme blockchain-a, veštačke inteligenicije, proširene realnosti, prekvalifikacije u IT sektor, ali i kako skalirati biznis i koje su novine za PHP programski jezik. Slušajte ih na Protok.rs ili Google podcasts.

Kao i do sada učešće je besplatno, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je da rezervišete svoje mesto popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.

O predavaču:

Mina Stefanović je ekonomistkinja, aktivistika, zaposlena u kompaniji HTEC Group kroz koji je prošla kroz različite uloge – od regrutacije i HR do pisanja projekata i komunikacije. Deo je i Protok podkast tima, sa kojim zajedno uči, povezuje ljude i priča priče kako tehnologija i bizni utiču na naše društvo. Protok podkast pobednik je u kategoriji podkasta na Media Jam hakatonu, koji je organizovan u okviru USAID projekta jačanja okruženja za održivost medija.

Mina poručuje „Vidimo se u Pomaku ako želiš da budeš u proToku! :)“

MeetUp organizuje Timočki Omladinski Centra, a u okviru projekata Think outside the box, podržanog od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Srbiji.

U Americi, podkast je već uveliko mainstream. Kod nas se tek razvija i definitivno je budućnost. Kako bi se naši podkasteri oprobali i pokazali svoju kreativnost i inovativnost, naš projekat Održivi mediji organizovao je dvodnevni hakaton #MediaJam u prostorijama Impact Hub Belgrade, na kome je glavna nagrada bila odlazak na konferenciju u Londonu „Podcasting Days“ kao i mentorstvo i prostor za rad. Protok.rs iz Niša su pobednici, a Mina Stefanović iz pobedničkog tima kaže: „Verujemo u kritičku upotrebu tehnologije i želimo da istražujemo, učimo zajedno i delimo kako će tehnologija uticati na naše živote i na društvo, jer ne želimo da budemo nacija koja se boji inovacija“.Imamo pobednike #MediaJam hakatona!!!!

Mini video https://www.facebook.com/USAIDSerbia/videos/444694283007352/UzpfSTExNTg2NjM0MjQyOTEyNDM6MTMxMTMxMTE3OTAyNjQ2Ng/