Škola Kreativni POMAK, u okviru istoimenog projekta, započeće predstojećeg vikenda, tačnije 5. septembra i to dvodnevnim predavanjem Uvod u kreativne industrije. Ovo predavanje održaće Aleksandar Đerić, konsultant za strategijski i projektni menadžment i razvoj mikro i malog biznisa, specijalista za oblasti kreativne ekonomije (kreativnih industrija) i kreativnog/analitičkog mišljenja.

Tokom uvodnog predavanja, mladi, učesnici Škole za kreativni POMAK imaće priliku da čuju šta to podrazumeva pojam Kreativne industrije. Koje sve podoblasti pokriva jedna velika oblast kreativnih industrija i koaj su to zanimanja koja nikada nismo povezivali sa potencijalnom zaradom, već uglavnom samo sa izražavanjem nečije kreativnosti kroz umetnost, ali uglavnom kao hobi, a ne kao primarno zanimanje od koga se može osnovati i jedan biznis.

Nakon ovog, uslediće serija predavanja kroz tri modula, za grafički dizajn, fotografiju i organizaciju događaja.

Sve radionice biće organizovane u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, izazvanom globalnom epidemijom virusa SARS-COV-2, te sa preduzetim svim merama opreza kako bi zaštitili sve učesnike od potencijalnog širenja pomenutog virusa i oboljevanja od zarazne bolesti COVDI19.

O predavaču

Aleksandar Đerić studirao ekonomiju, pravo, filozofiju, antropologiju. Master je filozofije i ekonomije. Mikolog amater. Sakuplja diskografiju Betovenovih dela.

Tokom karijere duge 30 godina razvio veliki broj brendova i dugoročnih programa i upravljao u više od 400 projekata u uslužnoj, kreativnoj i neprofitnoj ekonomiji, najviše u oblasti poslovnih finansija, marketingu, advertajzingu, kreativnoj produkciji, menadžmentu događaja i organizaciji kampanja.

Jedan je od pionira istraživanja kreativne i kolaborativne ekonomije kod nas, uredio je nekoliko izdanja posvećenih ovim temama i vodio nekoliko projekata sa ciljem istraživanja kapaciteta kreativnog sektora u Srbiji.

Pokretač više inovativnih kreativnih platformi i istraživač fenomena poslovnih inicijativa sa kreativnim inputom od startapa do komunitarne poljoprivrede. Na svetskoj konferenciji kreativnih klastera 2004. godine u Brajtonu, UK, njegov razvojni projekat srpskog turizma, Tri epohe, proglašen je drugim najboljim projektom predstavljenim na tom skupu, iza produkcijskog projekta filma Gospodar prstenova. Projekat se odnosi na kreiranje kreativnog klastera na području Mokre gore – Užice.

Aleksandar ima iskustva u vođenju i moderaciji raznih treninga i radionica o nizu tema uključujući organizacioni i industrijski menadžment i upravljanje ljudskim resursima.

Više o Aleksandru možete pročitati na linku