Roboti, automobili bez vozača, otključavanje vrata očima su naša realnost. Ove tehnologije već postoje i postaju sveprisutne širom sveta. Ako nismo spremni za ovu promenu u tehnologiji mi ćemo ostati bez dobrobiti i bogatstva koju će ona prouzrokovati. Međutim ako pripremimo svoju decu, ona će biti u prilici da upravljaju tehnologijom, a ne da tehnologija upravlja njima.

Film Obrazovanje za 4.0 revoluciju dokumentuje inicijative, lidere u obrazovanju i edukatore koji pokušavaju da prilagode formalni obrazovni sistem ekonomiji znanja i podataka. Film je zapravo alat kojim Connecting želi da zapali diskusiju o 4.0 revoluciji širom Srbije sa ciljem da vrati obrazovanje tamo gde mu je i mesto. Na vrh piramide potreba!

Kako bi što veći broj ljudi bio prilici da pogleda film Connecting će organizovati prolećni Karavan „Obrazovanje za 4.0 revoluciju“. U okviru karavana biće održano 10 projekcija u 10 gradova širom Srbije. Projekcija u Zaječaru biće organizovana u Prostoru za POMAK, 21. marta 2019. godine u 18 časova.

Prijave su obavezne jer je broj mesta ograničen na 50. Možete se prijaviti putem sledećeg linka: http://bit.ly/registrujsezarevoluciju

Datumi premijera u ostalim gradovima:
1. Beograd, Share Square, 27. mart (sreda)
2. Subotica, Infostud hub, 5. april (petak)
3. Mokrin, Mokrin House, 11. april (četvrtak)
4. Užice, Co-office, 17. april (sreda)
5. Novi Pazar, Klub Heroja, 22. april (ponedeljak)
6. Vršac, StartIt, 3. maj (petak)
7. Novi Sad, KC Lab, 6. maj (ponedeljak)
8. Pančevo, SINHRO, 10. maj (petak)
9. Podgorica, ADP ZID, 16. maj (četvrtal)

Connecting se zalaže za 1) uvođenje učenja zasnovanog na projektima u obrazovni sistem Srbije 2) besplatno visoko obrazovanje za sve građane i građanke Srbije 3) decentralizaciju obrazovanja – svaki grad u Srbiji koji ima +100.000 stanovnika mora da ima svoj Univerzitet, jer će u narednim godinama samo univerzitetski gradovi biti u prilici da privuku i zadrže talentovane mlade ljude! Možete im dati podršku potpisivanjem peticije na njihovom sajtu: obrazovanje4revoluciju.rs

Dokumentarni film Obrazovanje za 4.0 revoluciju rezultat je produkcije Organizacije za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting, dok je Karavan Obrazovanje za 4.0 revoluciju podržan od strane pojedinaca, kompanija Silicon Mountains Network i Infostud i organizacije ADP ZID iz Crne Gore koje su donirale novac putem Indiegogo platforme.