U četvrtak, 13. juna, od 17:30 časova u Prostoru za POMAK biće održan meetup na kojem će govoriti Miloš Ranić i Nemanja Milović. Tema meetupa će biti predstavljanje mogućnosti za dobijanje sredstava u oblasti čistih tehnologija i iskustvo kragujevačkog startapa Freon Frog.

Poslednjih godina se u fokusu javnosti sve više nalaze inovativne tehnologije koje doprinose smanjenju zagađenja životne sredine i borbi protiv klimatskih promena.

Cleantech startapi su počeli da dobijaju više pažnje od investitora, a pojavio se i veliki broj programa koji nude bespovratna sredstva timovima koji razvijaju tehnologije za rešavanje problema zagađenja i globalne promene klime.

Takvi programi postoje i u našoj zemlji, tako da preduzetnici koji se bave čistim tehnologijama na raspolaganju imaju mentorsku i novčanu podršku koja im je neophodna kako bi uspešno razvili svoj biznis.

Nemanja Milović će učesnicima predstaviti mogućnosti koje pružaju cleantech programi na kojima radi Startit, dok ćemo sa Milošom Ranićem razgovarati o tome kako je graditi uspešan cleantech startap iz Srbije i njegovim iskustvima u pribavljanju sredstava i podrške za razvoj proizvoda.

Kao i do sada učešće je besplatno, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je da rezervišete svoje mesto popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.

O predavačima

Miloš Ranić je student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i jedan je od osnivača startapa Freon Frog koji posluje u oblasti novih rashladnih fluida. Freon Frog rešava problem ispuštanja štetnih F-gasova u atmosferu i povećava efikasnost rashladnih sistema.

Nemanja Milović je menadžer programa za podršku cleantech preduzetnicima u StartIt-u i osnivač sajta klima101.rs koji se bavi klimatskim promenama.

Radionicu organizuje Timočki Omladinski Centar, a u okviru projekata Think outside the box, podržanog od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Srbiji.