Cilj projekta: Unapređeni postojeći i kreirani novi programi Prostora za POMAK preko kojih mladi stiču praktična znanja, veštine i kompetencije i na taj način se pospešuje zapošljivost i zaposlenost mladih u istočnoj Srbiji.

Kratak opis projekta: Ovim projektom pružamo mogućnost mladima u zaječarskom i borskom okrugu da korišćenjem prostora za zajedničko delovanje rade na svom osnaživanju i jačanju kapaciteta kao i da razvijaju i unapređuju svoje preduzetničke ideje i samim tim rade na svom samozapošljavanju u sektoru kreativnih industrija ili putem interneta.

Takođe se među mladima tokom „POMAK konferencije o frilensingu“ promoviše se važnost digitalnih veština i imaju priliku da saznaju praktična iskustva kako bi poboljšali mogućnost zaposlenja ili samozaposlenja u oblasti IKT.

Jednom mesečno u Prostoru za POMAK organizovaće se Mitapovi, (eng. MeetUp) – neformalna tematsa okupljanja, koja će poslužiti da se frilenseri okupe, upoznaju i umreže dok razmenjuju informacije koje su bitne za razvoj njihovih biznis ideja.

Dvodnevnim obukama učesnici će imati priliku da unaprede svoje veštine upravljanja vremenom i nauče da primenjuju lin (eng. lean) metodologiju i bolje organizuju svoje resurse.

Period realizacije: 1.0.2018 – 31.01.2019.

Nosila projekta: Timočki omladinski centar

Donator: Ministarstvo omladine i sporta