Bečejsko udruženje mladih – BUM Bečej – Integrisani marketing na lokalnom nivou

Bečejsko udruženje mladih predstaljva organizaciju koja je posvećena prokativnom učešću madih ljudi u društvenoj zajednici kroz javno informisanje, afirmaciju vladavine prava i omladinski rad.

Bum Bečej prepoznat je akter na medijskoj sceni potiskog regiona i pružalac kvalitetnih usluga potrebnih medijskim kućama i privredi. BUM danas, pruža kvalitetne marketinške, produkcijske i informatičke usluge – izrada web prezentacija, grafički dizajn i štampa, foto i video produkcija i usluge, web hosting

BUM poseduje javno glasilo MojBečej koji je ujedno i najčitaniji portal potiskih opština, a ima i svoj kanal na sajtu jutjub (youtube) MojBečej.tv na kojem se nalaze svi video prilozi sa portala.

Analiza javnih finanasija, borba protiv korupcije i kreiranje nezavisnih medijskih sadržaja ono su čime se BUM danas bavi. Kreiranje nezavisnih medijskih sadržaja posao je koji zahteva integritet, a integritet zahteva nezavisnost. Finansijska nezavisnost je ključna za nastavak realizacije misije Bečejskog udruženja mladh. Put do nezavisnosti zahteva transformaciju organizacije i formiranje ponude usluga namenjenih komercijalnim klijentima.

Bum ima pozicije u lokalnoj zajednici, brojni realizovani projekti i vidljivi rezultati, brojni zadovoljni klijenti, iskustvo i znanje koje poseduju doveli su ih do plana da organizovano ponude usluge na tržištu i dodatno ih razviju.

U toku transfromacije BUM je opremio studio za produkciju medijskih i video sadržaja, što predstavlja dodatak postojećim kapacitetima za pružanje usluga.  Oni su i formirali ponudu integrisanih marketing usluga na lokalnom nivou za specifične grupe klijenata i plasirati je na tržište.

Ponuda Bečejskog udruženja mladih zasnovana je na tri elementa. Studio – produkcija medijskih i marketing sadržaja, 2 prostorije ukupne površine72 kvadratna metra – prostorija za snimanje i prostorija predviđena za montažu, Marketing i oglašavanje putem postojećih kanala – Integrisani marketing na lokalnom nivou kroz portal www.mojbecej.rs, YouTube kanal MojBecej.tv, facebook stranica Moj Bečej, facebook grupa Moj Bečej, twitter MojBecej, instagram MojBecej, kao i propratne usluge zasnovane na postojećim resursima (oprema za digitalnu štampu različitih formata, video i foto oprema, serveri) i kapacitetima/znanjima tima (web i grafički dizajn, snimanje, režija, montaža i sl.)

Ključ tržište na koje se fokusirao BUM jesu potiski regioni i Vojvodina u celini. Primarna cilna grupa svakako jesu mediji i medijske kuće, kojih na prosotoru Vojvodine i potiskog regiona ima 10, kao kupci emisija, video priloga i drugih sadržaja iz targetiranih područja. Takođe, i privredni subjekti mala i srednja preduzeća, preduzetnici predstavljaju ciljnu grupu, kojoj mogu ponuditi kreiranje sadržaja, promociju, a saradanja sa njima svakako može ostvariti profitabilnost.

Uklapanjem poslednjeg komadića marketinškog paketa obezbedili su paket usluga za svoje klijente koji ne postoji na nivou potiskih opština i time su obezbedili glavni cilj – samoodrživost i nezavisnost Bečejskog udruženja maldih.